Curs tinença responsable d'animals de companyia

Amb aquesta formació gratuïta, elaborada en col·laboració amb el Col·legi de Veterinaris de Girona, adquirireu unes nocions bàsiques que tot propietari responsable ha de tenir sobre les obligacions, prohibicions i responsabilitats que s'adquireixen en incloure un cadell de gat o gos a la vostra vida.

La formació es divideix en diversos blocs:

  • La benvinguda a la nova llar i el condicionament de la casa per valorar si es disposa de tot allò necessari per al benestar de l'animal.
  • Les cures bàsiques, com l'alimentació, la higiene bucal, les cures de la pell i els cabells, la neteja d'orelles o el tall d'ungles.
  • La socialització. Durant aquesta etapa, el cadell comença a conèixer el món que l'envolta, interaccionant amb els elements del seu entorn.
  • L'educació des del primer dia s'aborda també en un altre apartat d'aquest curs, on s'aporten pautes per al passeig, el joc o els primers viatges amb cotxe.
  • La prevenció integral per parlar de la vacunació, entre altres qüestions.
  • La legislació en matèria de protecció animal.

Finalment, en finalitzar el curs, es podrà comprovar allò que s'ha après en un examen d'autoavaluació.

Amb aquesta iniciativa, el Col·legi de Veterinaris de Girona s'avança a la futura Llei de Protecció i Drets dels Animals que vol promoure la Direcció General de Drets dels Animals dependent del Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 del Govern d'Espanya, facilitant la formació i la informació sobre la tinença responsable d'animals de companyia a tothom.

En aquest curs els futurs propietaris descobrireu com donar la benvinguda a la nova llar al nou membre de la família i tot allò que necessitarà.