NOTA DE PREMSA DEL CCVC

19/12/2017

Els principals reptes que afronten els veterinaris catalans per al 2018

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya presenta un vídeo que planteja ‘com seria un món sense veterinaris’ i que ha inspirat els principals reptes que té plantejats la professió.

L’ús dels antibiòtics, l’increment de les malalties infeccioses i la necessitat d’una major col·laboració entre els professionals de la salut són els problemes més immediats.

18 de desembre de 2017. El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya (CCVC) ha elaborat un vídeo que planteja com seria un món sense veterinaris. Amb aquest vídeo, pretén promoure la reflexió al voltant de la necessitat de la professió veterinària i fomentar el debat sobre l’atenció als animals de companyia, la salut i la seguretat alimentària.

A partir d’aquest vídeo, els veterinaris catalans també plantegen a la societat els principals reptes que tenen com a professionals per al 2018: l’ús dels antibiòtics per al control de les malalties, l’increment de les malalties infeccioses i la necessitat d’una major col·laboració entre professionals de la salut.

 • Ús d’antibiòtics per al control de malalties. Els veterinaris afronten el 2018 amb la necessitat d’un replantejament de l'ús dels antibiòtics i l’adopció de mesures de control més estrictes davant de les resistències antimicrobianes ja detectades i de les noves que es detectaran.
 • Increment de les malalties infeccioses. L’increment de la incidència de malalties parasitàries, infeccioses i de zoonosis transmissibles està relacionat amb el fenomen del canvi climàtic amb l’increment d eles temperatures, però també a l’increment de la mobilitat global d’animals i persones.
 • Major col·laboració entre professionals de la salut. S’imposa la necessitat d’una collaboració més estreta amb tots els col·lectius professionals de la salut, per generar sinergies i treballar d'una manera més eficaç en la prevenció i el control de malalties i per a una promoció d'una millor salut global arreu del mon.
 • Com seria un món sense veterinaris

  Els tres principals reptes detectats pels veterinaris catalans formen part una problemàtica global que afronten tots els professionals de la salut. 

  En l’àmbit veterinari, incideixen directament en qualsevol de les branques professionals on actua la veterinària, des de les clíniques d'animals de companyia i l’atenció als animals de granja, fins als serveis de control de la seguretat i la indústria alimentària, d’importació i exportació d’animals i aliments càrnics o a la mateixa indústria farmacèutica.

  El vídeo que ha motivat aquesta reflexió planteja “com seria un món sense veterinaris” a partir d’aquesta pregunta realitzada a diverses persones que estan amb les seves mascotes al carrer. El missatge final del vídeo, com no podia ser d’una altra manera, és que “no cal preocupar-se, els veterinaris sempre són al teu costat i al de la teva mascota”.

  Per a més informació:

  Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya: http://veterinaris.cat

  Vídeo “Com seria un món sense veterinaris”: https://youtu.be/cYkhF-01G