JORNADA INTERDISCIPLINÀRIA EN PROMOCIÓ DE LA SALUT

10/09/2021

L’any 2008 Dipsalut i Fòrum Sanitari (actualment Fòrum Associació) van signar un conveni de col·laboració pel qual es creava una aliança estratègica entre els col·legis professionals de l'àmbit sanitari de la demarcació de Girona (Col·legi de Fisioterapeutes, Col·legi d'Infermeria, Col·legi de Metges, Col·legi de Psicòlegs i Col·legi de Veterinaris) amb l'objectiu de treballar oferint un pla solvent de formació en termes de Promoció de la Salut tant a la població general com a col·lectius específics. Es van basar amb la salut en temps de crisi. Paral·lelament, el Col·legi de Farmacèutics de Girona va signar el mateix conveni de col·laboració, afegint-se així a la voluntat de treballar conjuntament vers el mateix objectiu.

 

Amb els anys, el projecte inicial va anar evolucionant i és a partir del 2013 que el projecte neix escrit amb un tovalló de paper durant un esmorzar. Els col·legis professionals presenten un projecte inter i multidisciplinar, on cada col·lectiu aporta les eines necessàries per tal que els professionals projectin als professionals unes habilitats per la vida, un sentit de la coherència i un empoderament per així poder adoptar un comportament positiu que els hi permeti abordar els reptes de la vida quotidiana i transmetre  el seu coneixement en la seva pràctica diària. I es així, el 2014, quan opten per una nova manera de treballar amb tres grups interdisciplinars.

 

L’objectiu principal és empoderar en promoció de la salut a professionals, mitjançant els Col·legis Professionals de Girona, per a la millora de la salut de les persones dels 221 municipis de Girona.

I com a objectius específics: promoure i compartir informació en promoció de la salut entre els professionals, identificar coneixements, actituds, habilitats i elements facilitadors i barreres dels professionals respecte el sistema sanitari i identificar associacions/institucions de Girona que treballen en el camp de promoció de la salut.

 

Els propers dies 1 i 2 d’octubre del 2021 tindrà lloc la Jornada interdisciplinària en promoció de la salut a Girona. Es combinaran les sessions en línia i presencials a l’Auditori Josep Irla a Girona. S’hi tractaran temes i s'exposaran experiències, entre d'altres, de gestió emocional i habilitats socials.

 

Podeu fer les inscripcions (gratuïtes per a les persones col·legiades) i consultar el programa a la web http://www.promosalutgirona.org