INFORMACIÓ PER VETERINARIS D'ÈQUIDS

03/01/2018

Correu electrònic enviat des del DARP a tots els veterinaris d'èquids.

A punt d’acabar aquest any, des del Servei de Prevenció en Salut Animal volíem fer-vos partícips de la nostra satisfacció en relació al canvi en la gestió de la identificació equina que ha suposat la posada en funcionament de l’aplicació EquiCAT i que esperem que compartiu amb nosaltres.

Des del passat mes d’abril heu tramitat gairebé 7.800 passaports, i tot i que durant els primers mesos van haver algunes incidències, s’han anat fent millores a l’aplicació i podem dir que actualment les incidències són puntuals. Tot i així, esperem que ens continueu fent arribar els vostres comentaris sobre l’aplicació i sobre la gestió de la identificació equina en general com heu fet fins ara.

Durant aquest any, des del Servei hem realitzat la revisió de les altes efectuades per “Noves identificacions” pel que fa a l’enquadrament de les ressenyes, la correspondència entre la informació dels documents adjunts i l’enregistrada al sistema, la correcta visió dels fulls escanejats... i esperem que aviat aquesta revisió es vagi fent innecessària.

En el transcurs de 2018, tenim previst començar a tramitar la Targeta de Moviment Equina (TME) que permetrà als èquids que en disposin moure’s sense més documentació que aquesta i el passaport en tots aquells moviments temporals de caràcter ludicoesportiu de fins a 30 dies de durada en el territori espanyol que no suposin un canvi en la propietat de l’animal.

L’inici de la tramitació de la TME anirà lligada a l’entrada en funcionament d’una nova aplicació informàtica anomenada GTR-Gestió Telemàtica Ramadera (que substituirà l’actual SIR- Sistema d’Informació Ramadera, aplicació amb la que treballem actualment al DARP).

D’això us anirem informant durant els propers mesos.

Finalment, us comuniquem que ja s’ha exhaurit l’estoc de microxips dels Col·legis de Veterinaris de Catalunya destinats a la identificació equina, així que a partir d’ara tots els transponedors per als èquids cal que els adquiriu a les diferents Oficines comarcals del DARP.