EL CCVC PRESENTA EL MANIFEST CONTRA LA RÀBIA, AMB EL EL SUPORT DEL COL•LECTIU MÈDIC

28/09/2021

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya presenta el Manifest Contra la Ràbia, amb el suport del col·lectiu mèdic. Aprofitem també per recordar que per fer front a un brot de ràbia és imprescindible que la vacunació sigui obligatòria a Catalunya.

 

El Manifest Contra la Ràbia, presentat durant la Setmana Mundial de la Immunització, subratlla que és imprescindible que la vacunació contra la ràbia sigui obligatòria a Catalunya. Ha rebut el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya, de Metges de Catalunya i de l’Associació de Veterinaris Espanyols Especialistes en Petits Animals (AVEPA). La vacunació dels gossos contribueix a l’erradicació d’aquesta malaltia i el fet de que aquests col·lectius sumin forces és molt rellevant per aconseguir aquesta obligatorietat. El manifest se sosté en una publicació de la doctora en veterinària i catedràtica en Sanitat Animal, M. dels Àngels Calvo, que es titula: “Per la teva salut i la salut de l’animal, vacuna’t i vacuna. Vacunar els animals protegeix les persones”, el qual exposa que la vacunació és una de les mesures més efectives en la prevenció de malalties infeccioses com la ràbia.

 

L'Organització Mundial de la Salut (OMS), l'Organització Mundial de Sanitat Animal (OIE), juntament amb l'Aliança Mundial per al Control de la Ràbia (GARC) van establir l’any passat el projecte mundial “Units contra la Ràbia”, per elaborar una estratègia comuna amb l'objectiu d'erradicar la ràbia l'any 2030. Aquesta estratègia es basa en la vacunació dels gossos, en l’educació per a una tinença responsable i en una política de control dels gossos de carrer que parteixi de la correcta identificació dels animals de companyia.

 

El Consell i els quatre Col·legis Oficials de Veterinaris de Catalunya se sumen a aquest propòsit. “Catalunya ha d’endegar accions per fer possible l’objectiu de l’OMS, no podem estar a la cua en un objectiu sanitari tan important com aquest”, subratlla el president del CCVC, Ricard Parés. El juny del 2021, el CCVC es va reunir amb el Departament d’Acció Climàtica i Agenda Rural de la Generalitat per donar a conèixer el Manifest i avançar cap a l’obligatorietat de la vacuna contra la ràbia a Catalunya.

 

“Per fer front a un brot de ràbia a Espanya és imprescindible la vacunació obligatòria en animals domèstics, una revisió anual de la vacuna i una adequada política d’identificació animal”, conclou Ricard Parés. Per aconseguir aquests objectius cal que tots: veterinaris, metges, biòlegs, propietaris de mascotes i Institucions treballem plegats.

 

En aquest sentit, el veterinari és una peça clau i et demanem la teva col·laboració.