DIA MUNDIAL DE LA VETERINÀRIA

30/04/2022

                                                                     

Avui és el Dia Mundial de la Veterinària i és un moment per celebrar les contribucions dels veterinaris a la salut dels animals, les persones i el medi ambient.

Cada any, el Dia Mundial de la Veterinària té un tema específic per promoure la consciència sobre un assumpte en particular. Enguany, aquest esdeveniment busca celebrar els esforços dels veterinaris i se centra en l'enfortiment de la resiliència veterinària.

El Dia Mundial de la Veterinària busca enfortir i cridar l'atenció sobre la resiliència a la professió que es necessita perquè els veterinaris puguin respondre davant dels desafiaments i crisis diàries en la pràctica de la seva tasca.

És important destacar igualment, lligat a aquesta celebració, el concepte One Health (Una sola salut) que té com a base la interdependència de la sanitat animal amb la salut humana, i que totes dues estan vinculades als ecosistemes en els quals coexisteixen.

Els veterinaris no només tractem els animals sinó que també participem en la salut pública per millorar la sanitat i el benestar dels animals, les persones, el medi ambient i jugar un paper important en la nostra societat.

La medicina veterinària ha evolucionat de manera significativa i ràpida, demostrant la capacitat dels veterinaris per afrontar, adaptar-se i continuar exercint el seu paper com a líders en salut i benestar.