COL·LABORACIÓ FACULTAT DE VETERINÀRIA

15/09/2021

El Consell de Col·legis Veterinaris de Catalunya ha iniciat una col·laboració amb la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona per explicar la professió als estudiants de primer curs.

La majoria d'estudiants inicien la carrera de veterinària perquè es volen dedicar a clínica de petits animals i exòtics, però és un camp professional amb molta competència. A Catalunya hi ha actualment 1105 centres veterinaris, localitzats principalment a la província de Barcelona (792 centres). “Tanmateix, la veterinària és molt àmplia i engloba una infinitat de sortides professionals que són molt poc conegudes i igual de rellevants a la societat”, observa el president del CCVC, Ricard Parés. Ell afegeix: “Amb aquesta jornada volem donar una visió als alumnes de primer de les sortides laborals del col·lectiu”.

El CCVC ha convidat ponents que exerceixen especialitats i rols diferents per tal de transmetre als estudiants l'amplitud de la professió. I malgrat la diversitat de perfils, el concepte One Health (Una Salut) ha estat transversal i ha estat present en totes les ponències. Fa referència a la interrelació entre la salut humana, l'animal i la mediambiental i dóna un paper rellevant al veterinari en la gestió i control de molts dels reptes actuals, com la pandèmia de la COVID-19.

La jornada de ponències ha estat així:

Inauguració de la Jornada

  • EL CCVC, que és, que representa i les seves funcions. Ricard Parés, resident del CCVC i Sots president del Col·legi Oficial Veterinari de Barcelona.
  • L’estat actual a Catalunya dels centres i Hospitals Veterinaris. Irene López, assessora clínica al Col·legi Oficial Veterinari de Barcelona.

Professionals veterinaris i la seva professió

  • En l’àmbit de Salut Pública: Mercè Almirall, tècnica de salut a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú
  • En l’àmbit de Seguretat Alimentària: Jordi Gisbert, consultor especialista en Seguretat Alimentària i president de l’Associació de Veterinaris i higienistes de Catalunya (AVHIC); i Clàudia Caballero, tècnica de Salut Pública de la Diputació de Barcelona i membre de la Junta d'AVHIC.
  • En l’àmbit de Benestar Animal, Producció Animal i Investigació: Antoni Dalmau, investigador Benestar Animal animals de granja a l’Institut d’Investigació i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA).
  • En l’àmbit d’Investigació i Gerència d’Animalari: Sara Capdevila, directora tècnica del Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de Catalunya (CMCiB), Hospital Germans Trias i Pujol.

Clausura de la Jornada, a càrrec de Ramon Cedó, vicepresident del CCVC.

“L'exposició dels ponents en els diferents perfils de la nostra professió ha estat enriquidora, i ara és el torn dels nostres estudiants, a qui els toca començar la formació amb una sòlida base científica i preparar-se pel seu futur”, ha destacat la coordinadora de la Titulació del Grau en Veterinària de la UAB, Carmen Díaz-Bertrana.

El vicepresident del CCVC, Ramon Cedó, ha conclòs recordant: “Volem oferir un acompanyament a l'alumnat d'ençà que entra a la facultat fins que acaba el grau”. Aquesta primera jornada s'ha inaugurat amb la promoció 2021-2026, a qui se’ls ha entregat una bata esponsoritzada per Gepork i pel CCVC. Les jornades s'aniran ampliant fins a cobrir tots els cursos. Ramon Cedó també ha agraït la bona predisposició de la Facultat, especialment de la seva degana, Maite Martín, qui ha facilitat la realització d'aquesta jornada.

 

En aquest enllaç pots veure la jornada de ponències, que va tenir lloc el passat dijous 9 de setembre del 2021.