ATESTACIONS VETERIN脌RIES 鈽濓笍馃憖馃攷

02/01/2020

Prova per a l'habilitaci贸

L'exportaci贸 de productes destinats a l'alimentaci贸 animal aix铆 com de subproductes animals i productes derivats no destinats al consum hum脿 (SANDACH) esdev茅 una activitat fonamental en el sector de l'alimentaci贸 animal a Catalunya. El RD 993/2014, de 28 de novembre, pel qu猫 s'estableix el procediment i els requisits de la certificaci贸 veterin脿ria oficial per a l'exportaci贸, fixa els seg眉ents conceptes:

  • Atestaci贸 sanit脿ria:聽Certificaci贸 veterin脿ria, realitzada per un agent certificador, del compliment d'alguns o tots els requisits exigits per a una exportaci贸 determinada, emesa amb destinaci贸 al Servei d'Inspecci贸 Veterin脿ria en Frontera que partint d'ella podr脿 emetre el certificat veterinari d'exportaci贸 corresponent o la declaraci贸 de no intervenci贸.
  • Agent certificador:聽Funcionari dels Serveis veterinaris oficials de les comunitats aut貌nomes entre les funcions de les quals figura la realitzaci贸 d'atestacions sanit脿ries; o, en el seu cas, veterinari autoritzat o habilitat per a la realitzaci贸 d'atestacions sanit脿ries, amb les limitacions que l'autoritat competent consideri necess脿ries. El RD exclou la possibilitat que els organismes independents de control (empreses certificadores) emetin atestacions sanit脿ries ja que el seu 脿mbit d'aplicaci贸, en el marc d'aquest RD, 茅s el de l'exportaci贸 de productes destinats a consum hum脿. Tanmateix, s铆 poden estar habilitats veterinaris col路legiats que treballin per a aquests organismes, a t铆tol personal.

En aplicaci贸 de l'esmentat RD, el servei d'Alimentaci贸 Animal i Seguretat de la Producci贸 Ramadera habilitar脿 veterinaris/脿ries per tal que puguin emetre atestacions sanit脿ries per a exportar productes per a alimentaci贸 animal o SANDACH (excepte aquells requisits que corresponen a actuacions de control oficial) per a qualsevol establiment ubicat a Catalunya.

Per obtenir aquesta habilitaci贸 caldr脿 superar la corresponent prova escrita(veure m茅s informaci贸 al portal Ruralcat).